Kolombiya Mabedi, kubbesi kutsal sembol ile süslenirken bitime yaklaştı

İsm-i Azam olarak bilinen kutsal Bahai sembolü, Cuma günü Kolombiya Agua Azul’daki yerel Bahai Mabedi içindeki kubbenin tepesine yerleştirildi.

Bahai toplumunun temsilcilerini içeren küçük bir toplantı, dünyanın ikinci yerel Mabedinin yakında tamamlanmasına damgasını vuran bu önemli ana tanık oldu. Duaların okunmasının ardından tik ağacı oymalı İsm-i Azam sembolü kubbenin iç tepesine yerleştirilmek üzere yaklaşık 15 metre yukarı yükseltildi.

İsm-i Azam, “Ey Nurlular Nurlusunun Bahası” yakarışının hattat sanatındaki bir temsilidir. Bu sembolün bir versiyonu her Bahai Mabedine yerleştirilir. Tapınağın 18 metre yükseklikteki en tepe parçası Kolombiya’nın bir sembolü olan, açmakta olan kakao çiçeğini temsil etmektedir.

Önümüzdeki haftalarda, Hz. Bab’ın Makamı’nın iç bölümünden toprakla dolu dekoratif bir gümüş kap Mabedin içine yerleştirilecektir. Ayrıca Makam’da yerleştirilmiş olan bir halı Mabedin misafirhane binasında sergilenecektir. Bu yapılanlar, bu yerel Mabet ile Bahai Dini’nin ruhani merkezi arasındaki derin bağı temsil edecektir.

Bu Mabet, 2012 yılında Yüce Adalet Evi tarafından yapımı ilan edilen beş yerel Bahai Mabedinden biridir. Gelecek ay yapılacak olan açılış töreninin ardından Mabet halka açılacaktır.

Bu makalenin orijinaline ulaşmak için: http://news.bahai.org/story/1268/

Daha işlevsel bir kullanım deneyimi ve akıllı seçenekler sunabilmek için web sitemizde çerezlerden yararlanmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.