AMMAN, ÜRDÜN — Salgının başlangıcında Ürdün Bahai Toplumu Dış İlişkiler Ofisi gazeteciler ve sosyal aktörler arasında toplumsal gelişmede bir güç olarak medya konusu üzerine bir fikir paylaşımı dizisi başlattığında, katılımcılar, bu konuşmaların meyvesi olarak, uyum içinde bir yaşam sürdürüp genel toplumun yararlanması için kaynak olmaya dair anlayış geliştirilen halka açık bir forum görevi gören bir radyo programı doğacağını akıllarından geçirmemişlerdi.
Şu an itibarıyla sona ermiş bulunan sekiz haftalık program dizisi, Radio Al-Balad tarafından Dış İlişkiler Ofisi ile işbirliği halinde gerçekleştirilmiştir.
Radio Al-Balad’ın sunucularından Taghreed Al-Doghmi, “Küresel sağlık krizinin psikolojik baskıları yoğunlaştırdığı bir zamanda umut ve inanç getirmeye çalıştık,” sözlerinin ardından,
“Program birçok farklı geçmişe sahip dinleyiciye insan yaşamının ruhani ve maddi boyutları arasındaki uyum üzerinde düşünme ve mevcut durumda işler ne kadar zor olursa olsun, gelecek için bir umut olduğunu hissetme fırsatı sunmuştur,” ifadelerine yer vermiştir.

“Beden ve Ruh” başlıklı radyo programı geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmış, oldukça beğenilmiş ve dinleyiciler arasında derin ve anlamlı sohbetlerin doğmasını sağlamıştır.
Programa bağlanan bir dinleyici duygu ve düşüncelerini, “Bu program, radyo programlarında büyük ölçüde eksik olan derin kavramları ve yüksek idealleri keşfetmenize yardımcı oluyor. Program, kolektif toplumsal farkındalık anları yaratma potansiyeline sahiptir ve kamu yararı, adalet ve şefkat gibi yaşamlarımız için önemli ilkeler üzerinde düşünmemize de yardımcı oluyor,” şeklinde dile getirmiştir.
Dış İlişkiler Ofisinden Tahani Ruhi, radyo programının canlandırıcı ve büyüleyici atmosferini, Dış İlişkiler Ofisi üyeleri ve gazeteciler arasında oluşan güçlü dostluk bağlarına olduğu kadar, programın doğmasına sebep olan aydınlatıcı nitelikte çok sayıda sohbete bağlıyor.

Sayın Ruhi, “Geçtiğimiz yıl boyunca hepimiz iyi arkadaşlar haline geldik. Bu da programa samimi ve davetkâr bir ruh kazandırdı. Program, kendisinin doğmasına yol açan sürecin bir yansımasıydı,” demiştir.
Ayrıca Sayın Ruhi, programda ele alınan konuların daha önceki toplantılarda incelenen temalardan ilham aldığını ve bu konular arasında umudu beslemede din ve medyanın rolü, sosyal medyada bölücülüğün üstesinden gelmek ve birlikteliği teşvik etmek, dayanışma yaratmada çeşitli insanlar arasında kolektif duanın önemi, topluma hizmet ederken benliksizlik kavramı, salgın sırasında gençlerin toplumlarına hizmet etmedeki rolleri ve sanatın toplumdaki yeri konularının yer aldığını söylemiştir.
Programın son derece olumlu tepkiler alması üzerine, Al-Balad Radio ve Bahai Toplumu Dış İlişkiler Ofisi, şimdi de çocukluktan yetişkinliğe dek yaşamın yüksek amacını konu alan “Yaşam Döngüsü” başlıklı yeni bir program hazırlığına başlamış bulunmaktadır.
Bu makalenin orijinaline ulaşmak için: https://news.bahai.org/story/1540/