Bahai oruç ayında iftar programı düzenlenmiştir

“Dostlar! Birlik çadırı kuruldu; birbirinize yabancı gözüyle bakmayınız. Hepiniz bir ağacın meyveleri ve bir dalın yapraklarısınız.” Hz. Bahaullah’ın bu öğüdü vizyonu ile Dış İlişkiler Temsilciliğimiz ülkemizde yaşamakta olan farklı inanç grupları ile yürüttüğü ilişkiler kapsamında Bahai oruç ayında, özel bir iftar programı düzenlemiştir. Milli Ruhani Mahfil’in ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinliğimize; Fener Rum Patrik Vekili Sn.Joachim Billis, Alevi Vakiflar Federasyonu Genel Başkanı Sn.Haydar Baki Doğan, Türkiye Ermenileri Patriği adına Sn.Peder Zahrab Civanyan, Neve Şalom Seferad Sinagogları Vakfı Genel Müdürü Sn.Yusuf Kohen ve Bahai tarihinde önemli bir yere sahip Kutsal yerlerimizin de bulunduğu Edirne’den Belediye Özel Kalem Müdürü Sn. Egemen Ilgın ile Edirne Belediye Başkanı Sn.Recep Gürkan katılım sağlamışlardır.


Bu etkinlikte temel Bahai prensipleri, Türkiye Bahai Toplumu ve Uluslararası Bahai toplumu ile Bahailerin dünyanın farklı ülkelerinde aynı vizyon ile yürüttükleri çalışmalar üzerinde çeşitli paylaşımlar yapılmıştır. Ayrıca toplumumuz tarafından, milyonlarca sığınmacı ile birlikte ülkemize sığınmak zorunda kalmış Bahai inancına sahip yaklaşık 2.000 sığınmacıya da büyük bir şefkatle ev sahipliği yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne minnettarlığımız da paylaşılmıştır.

Tüm katılımcılar evrensel barış ve insanlığın birliği vizyonuna önemli katkılar sunmak adına çok değerli paylaşımlarda bulunmuşlardır.

Bu doğrultuda; katılımcılardan biri “Bahailerin insanlığın birliği için somut ve bilimsel adımlar attığını öğrenmekten mutluluk duymaktayım” demiş, başka bir katılımcı ise “Dünyanın birçok yerinde ve Birleşmiş Milletlerde daimi temsilciği olan Bahai toplumu ve Bahailerin içinde bulundukları toplumun gelişimi için yürüttükleri toplumsal aktiviteleri öğrenmekten mutluluk duymaktayım” şeklinde paylaşımlarda bulunmuşlardır.

Değerli katılım ve paylaşımları ile etkinliğimizi onurlandıran tüm katılımcılara şükranlarımızı sunuyoruz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Daha işlevsel bir kullanım deneyimi ve akıllı seçenekler sunabilmek için web sitemizde çerezlerden yararlanmaktayız. Detaylar için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.